Software Developer Amersfoort (bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je als Software Developer? (voorheen applicatie ontwikkelaar)

Je programmeert gebruiksvriendelijke en stabiele applicaties en bouwt websites. Samen met een team vertaal je de wensen van de opdrachtgever naar een programma of app. Daar heb je creativiteit en inlevingsvermogen voor nodig.

Is dit iets voor mij?

Je bent creatief en kunt goed luisteren naar de wensen van de klant. Vindingrijkheid en technisch inzicht heb je in je. Je houdt ervan nauwkeurig te werken en bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt interesse in verschillende programmeertalen en je houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, virtual reality en andere ICT toepassingen scherp in de gaten. Deze volgen zich immers razendsnel op. En je wilt natuurlijk niet achter de trends aanlopen!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25604 Software Developer

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je onder andere de basis van ICT, programmeertechnieken en programmeertalen (o.a. HTML/CSS, C#, Javascript, PHP, MySQL, Python). Ook leer je databases ontwerpen en de behoefte van de klant analyseren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Door het uitvoeren van echte opdrachten voor diverse bedrijven leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Met deze opdrachten werk je ook aan je creativiteit en ontwikkel je je vakkennis. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van een studentcoach. Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • ICT
 • Programmeertechnieken en programmeertalen (HTML/CSS, C#, Javascript, PHP en andere)
 • Databases ontwerpen en programmeren
 • Projectmanagement
 • Behoefte van de klant analyseren
 • Functioneel ontwerp (projectplan) maken
 • Technisch ontwerp (uitvoeringsplan) maken

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Sport
 • Loopbaanleren en Burgerschap

Tijdens de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen, om je meer te specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Veilig Programmeren en Frontend Development.

Stage

Je leert veel bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt in het tweede en derde jaar 18 weken stage.  

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af af als Software Developer en kun je aan de slag als programmeur. Of je studeert verder en kiest voor een hbo-opleiding zoals HBO-ICT of de ad Software Development. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra kosten:
Boeken en andere leermiddelen € 200,- tot € 500,-.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De contactpersoon kan je meer informatie geven. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.  

Meer informatie over de opleiding

Dhr. Edwin de Vries edwin.devries@rocmn.nl

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: