Software Developer Amersfoort (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als Software Developer? (voorheen applicatie ontwikkelaar)

Je programmeert gebruiksvriendelijke en stabiele applicaties en bouwt websites. Samen met een team vertaal je de wensen van de opdrachtgever naar een programma of app. 

Is deze opleiding iets voor mij?

Je bent creatief en kunt goed luisteren naar wensen van de klant. Vindingrijkheid en technisch inzicht heb je ook. Je houdt ervan nauwkeurig te werken en bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt interesse in verschillende programmeertalen en je houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, virtual reality en andere ICT toepassingen scherp in de gaten. 

Open dag 4 februari

Open dag 4 februari

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25604 Software Developer

Wat leer je tijdens deze niveau 4 opleiding?

Tijdens jouw opleiding leer je onder andere de basis van ICT, programmeertechnieken en programmeertalen (o.a. HTML/CSS, C#, Javascript, PHP, MySQL, Python). Ook leer je databases ontwerpen en de behoefte van de klant analyseren.

Hoe ziet de opleiding Software Developer eruit?

Door het uitvoeren van echte opdrachten voor bedrijven leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Met deze opdrachten werk je ook aan je creativiteit en ontwikkel je je vakkennis. Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • ICT
 • Programmeertechnieken en programmeertalen
 • Databases ontwerpen en programmeren
 • Projectmanagement
 • Behoefte van de klant analyseren
 • Functioneel ontwerp (projectplan) maken
 • Technisch ontwerp (uitvoeringsplan) maken

Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Een deel van de opleiding kun je zelf inrichten doormiddel van keuzevakken. Denk aan: Veilig Programmeren en Frontend Development.

Deze skills ga je leren

Technisch inzicht

Creativiteit

Klantgerichtheid

Nauwkeurig werken

Stage lopen

Je leert veel bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt in het tweede en derde jaar 18 weken stage.  

Na de opleiding Software Developer

Na drie jaar studeer je af af als Software Developer en kun je aan de slag als programmeur. Of je studeert verder en kiest voor een hbo-opleiding zoals HBO-ICT of de ad Software Development. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Boeken en andere leermiddelen kosten voor deze opleiding ongeveer € 200,- tot € 500,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. Na het eerste leerjaar zullen  de kosten minimaal zijn.  

Meer informatie over de opleiding

Voor meer informatie over de opleiding Software Developer in Amersfoort kan er gemaild worden naar Edwin de Vries op @email

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: