Software Developer Amersfoort - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Deze opleiding is er ook als

 

Wat doe je als software developer? (voorheen applicatie ontwikkelaar)

Als Software Developer maak je gebruiksvriendelijke, veilige en stabiele softwareprogramma’s. Je ontwikkelt media en applicaties, analyseert data of je programmeert IoT (Internet of Things) oplossingen. Samen met je collega’s ga je aan de slag met de wensen van de opdrachtgever. Deze leg je nauwkeurig vast in een functioneel ontwerp (FO). Jullie communiceren goed met elkaar, zodat de deadlines worden gehaald en de software voldoet aan de afgesproken specificaties. Je kunt werken in verschillende branches. Van IT tot de maakindustrie.

Is deze opleiding iets voor mij?

Als software developer is het belangrijk om creatief te zijn, zelfstandig te werken en vind je het leuk om de vraag van de klant om te zetten in een ontwerp. Jouw technisch inzicht komt goed van pas en je bent een doorzetter. Zijn er problemen? Jij gaat door totdat het product echt werkt! 

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25604 Software Developer

Wat leer je tijdens deze niveau 4 opleiding?

Je leert de basis van ICT, programmeermethodieken en moderne programmeertalen (Javascript, PHP, Python en C#). Ook leer je hoe je databases ontwerpt en programmeert en hoe je de behoeftes van de klant analyseert en omzet in een ontwerp.

Naast deze vakinhoudelijke kennis leer je goed samenwerken en verantwoordelijkheid nemen.

Hoe ziet de opleiding Software Developer eruit?

De opleiding duurt gemiddeld 3 jaar. Gedurende je opleiding doorloop je 12 levels. Elke level staat in principe gelijk aan 1 periode van 10 weken. Bij ons krijg je de mogelijkheid om de opleiding in eigen tempo te volgen. Dat betekent dat je ook korter of langer over de opleiding kunt doen.

Omdat goed kunnen samenwerken een belangrijk aspect is voor het werkveld, werken we in de opleiding met projectgroepen. We werken veel met echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Hierdoor leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Zo’n project begint met een klantgesprek en eindigt met een oplevering.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:

 • Programmeermethodieken en programmeertalen
 • Databases ontwerpen en programmeren
 • Basis veilig programmeren
 • Data ophalen via API's
 • Basis software testmethodieken (Unit, integratie, systeem en acceptatie tests)
 • Unified Modelling Language (UML)
 • Behoefte van de klant analyseren
 • Functioneel ontwerp (projectplan) maken
 • Use-cases schrijven

Deze skills ga je leren

Technisch inzicht

Creativiteit

Klantgerichtheid

Nauwkeurig werken

Stage lopen

Je leert veel bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. De stages staan gepland in level 5 en 10. Bij een normaal tempo is dat begin leerjaar 2 en einde leerjaar 3.

Na de opleiding Software Developer

Na 3 jaar studeer je af als Software Developer en kun je aan de slag bij bedrijven die software ontwikkelen en installeren in diverse sectoren. Of je studeert verder en kiest voor een hbo-opleiding zoals ICT of de ad Software Development. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Boeken en andere leermiddelen kosten voor deze opleiding ongeveer € 200,- tot € 350,-. Voor deze opleiding heb je ook een krachtige laptop nodig. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: