Mediavormgever (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als mediavormgever?

Als mediavormgever maak je video’s, animaties, websites, posters, apps en complete reclamecampagnes voor verschillende klanten. Je komt te werken op een communicatieafdeling van een grote organisatie, een reclamebureau of een mediabedrijf.

Is deze opleiding iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig aangelegd? Werk je goed onder druk? En denk je voornamelijk in beelden? Dan is de opleiding Mediavormgeving in Amersfoort echt iets voor jou!

Open dagen en workshops?

Open dagen en workshops?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

25633 Mediavormgever

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Mediavormgever combineer je jouw creativiteit met een portie moderne techniek. Je krijgt lessen in vormgeving, 3D-modelling, tekenen en fotograferen. Tijdens de lessen video, animatie en interactive design leer je werken met de modernste media, (grafische) technieken, software en apparatuur. Ook krijg je vakken als marketing, ondernemen en presentatietechniek.

Hoe ziet de opleiding Mediavormgeving eruit?

De opleiding Mediavormgeving kun je vormgeven zoals je zelf wilt! Al vanaf het eerste jaar kun je je specialiseren:

 • Video & Animation. Je leert een verhaal vertellen en een boodschap vertalen in videobeelden, animaties en andere bewegende beelden.
 • Design & Interaction. Je ontwikkelt jezelf tot een echte designer die moderne, interactieve media en grafische producten, zoals huisstijlen, ontwerpt.
 • Visual Communication. Je verdiept je in marketing, design en creatief denken, zodat je bijvoorbeeld complete reclamecampagnes kunt vormgeven en begeleiden.

Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Een deel van de opleiding kun je zelf inrichten doormiddel van keuzevakken. Denk aan: Audiovisuele vormgeving, , Interaction Design, Mobile app, Cinematografie of Corporate Design.

Deze skills ga je leren

Samenwerken

Creativiteit

Markting

Engels

Stage lopen als mediavormgever

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op het Media, ICT & Design College in Amersfoort en dat pas je toe tijdens je stage. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede jaar loop je een oriënterende stage van een half jaar. In het derde en in het vierde jaar loop je ook een half jaar stage.

Na de opleiding Mediavormgeving

Na een breed basisjaar kies je of je de opleiding op niveau 3 of 4 gaat afronden. Na drie tot vier jaar studeer je af als mediavormgever of als Allround DTP-er op mbo-niveau. Je kunt nu gaan werken bij een reclamebureau, webdesign bureau, uitgeverij of omroep. Of je gaat aan de slag als freelancer! Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Verder studeren binnen het mbo of hbo (met een diploma op niveau 4) is ook altijd een optie! Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar:

 • Media, Informatie en Communicatie (HVA)
 • Communication and Multimedia Design (HU)
 • opleidingen van de Faculteit Kunst, Media en Technologie (HKU)
 • ad Digitale Media & Techniek (HU)

Vooropleiding voor deze mbo-opleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: