Mediavormgever - bol

 • Niveau 4
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je als mediavormgever?

Als mediavormgever maak je video’s, animaties, websites, posters, apps en complete reclamecampagnes voor verschillende klanten. Je komt te werken op een communicatieafdeling van een grote organisatie, een reclamebureau of een mediabedrijf.

Is deze opleiding iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig aangelegd? Werk je goed onder druk? En denk je voornamelijk in beelden? Dan is de opleiding Mediavormgeving in Amersfoort echt iets voor jou!

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25633 Mediavormgever

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding Mediavormgever combineer je jouw creativiteit met een portie moderne techniek. Je krijgt in ons Mixed Reality Lab lessen in vormgeving, 3D-modelling, tekenen en fotograferen. Tijdens de lessen video, animatie en interactive design leer je werken met de modernste media, (grafische) technieken, software en apparatuur. Ook krijg je vakken als marketing, ondernemen en presentatietechniek.

Hoe ziet de opleiding Mediavormgeving eruit?

De opleiding Mediavormgever kun je vormgeven zoals je zelf wilt! Al vanaf het eerste jaar kun je je specialiseren:

 • Video & Animation. Je leert een verhaal vertellen en een boodschap vertalen in videobeelden, animaties en andere bewegende beelden.
 • Design & Interaction. Je ontwikkelt jezelf tot een echte designer die moderne, interactieve media en grafische producten, zoals huisstijlen, ontwerpt.
 • Visual Communication. Je verdiept je in marketing, design en creatief denken, zodat je bijvoorbeeld complete reclamecampagnes kunt vormgeven en begeleiden.

Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Een deel van de opleiding kun je zelf inrichten doormiddel van keuzevakken. Denk aan: Audiovisuele vormgeving, Interaction Design, Mobile app, Cinematografie of Corporate Design.

Deze skills ga je leren

Samenwerken

Creativiteit

Marketing

Foto- & videobewerkingsprogramma's

Stage lopen als mediavormgever

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op het Media, ICT & Design College in Amersfoort en dat pas je toe tijdens je stage. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede jaar loop je een oriënterende stage van een half jaar. In het derde jaar loop je ook een half jaar stage.

Na de opleiding Mediavormgever

Na drie jaar studeer je af als mediavormgever. Je kunt dan gaan werken bij een reclamebureau, webdesign bureau, uitgeverij of bij een omroep. Of je gaat aan de slag als freelancer! 

Verder studeren binnen het mbo of hbo (met een diploma op niveau 4) is ook altijd een optie! Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar:

 • Media, Informatie en Communicatie (HVA)
 • Communication and Multimedia Design (HU)
 • Opleidingen van de Faculteit Kunst, Media en Technologie (HKU)
 • Digitale Media & Techniek (HU)

Vooropleiding voor deze mbo-opleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Versnellen

Soms kan je deze opleiding versneld afronden. Dat hangt onder andere af van je kennis, prestaties en motivatie. De mogelijkheden bespreken we (meestal) in het eerste schooljaar. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: