Mediaredactie/Content Creator - bol

  • Niveau 4
  • BOL

Wat doe je als Content Creator?

Jij maakt en beheert de content van websites, social media, kranten en magazines. Je schrijft interviews en artikelen en je fotografeert of filmt belangrijke evenementen. Ook hou je goed in de gaten wat de reacties zijn van de geplaatste content. 

Is de opleiding Mediaredactie in Amersfoort iets voor mij?

Ben je communicatief sterk en altijd nieuwsgierig? Vind je het leuk om teksten, foto's en video's te zoeken én te maken? Vind je deadlines halen en planningen maken geen probleem? Dan is de opleiding Mediaredactie écht iets voor jou!

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25882 Mediaredactiemedewerker

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Tijdens de opleiding leer je teksten schrijven en interviews afnemen. Ook fotografeer je en maak je video's die je vervolgens bewerkt. Je maakt en beheert content van websites en verdiept je in marketing en de mogelijkheden van social media. Zo weet je hoe je informatie vertaalt naar verschillende doelgroepen.

Hoe ziet de opleiding Mediaredactie eruit?

De opleiding Mediaredactie is een brede opleiding waarin je kennis maakt met verschillende kanten van dit beroep. Zowel op school als tijdens je stages ontdek je wat het meest bij jou past. Daarnaast kies je zelf nog een aantal keuzedelen die je aanspreken. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen.

Deze skills ga je leren

Content maken

Schrijfvaardigheid

Plannen en organiseren

Video's editen

Social media

Software skills; foto & video

Onderzoeken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een communicatie-afdeling van een groot bedrijf, een webredactie, bij een bekende blogger of een PR-bureau. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af en kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als online content creator bij de redactie van een mediabedrijf of op de communicatieafdeling van een grote organisatie.

Je kunt ook doorstuderen binnen het mbo of je gaat naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting van journalistiek, marketing of communicatie. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: