Mediaredactie (bol, mbo)

  • Niveau 4
  • BOL
  • Starten februari 2022

Wat doe je als Mediaredactiemedewerker?

Let op: deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen ook in februari 2022.

Jij maakt en beheert de content van websites, social media, kranten en magazines. Je schrijft interviews en artikelen en je fotografeert of filmt belangrijke evenementen. Ook hou je goed in de gaten wat de reacties zijn van de geplaatste content. 

Is de opleiding Mediaredactie in Amersfoort iets voor mij?

Ben je communicatief sterk en altijd nieuwsgierig? Vind je het leuk om teksten, foto's en video's te zoeken én te maken? Vind je deadlines en planningen maken geen probleem? Dan is de opleiding Mediaredactie écht iets voor jou!

Open week december

Aanmelden open week december

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Duur

3 jaar

Start

  • Februari 2022
  • Eind augustus 2022

Crebonummer en naam

25200 Mediaredacteur

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Tijdens de opleiding leer je teksten schrijven en interviews afnemen. Ook fotografeer je en maak je video's die je vervolgens bewerkt. Je maakt en beheert content van websites en verdiept je in marketing en de mogelijkheden van social media. Zo weet je hoe je informatie vertaalt naar verschillende doelgroepen.

Hoe ziet de opleiding Mediaredactie eruit?

De opleiding mediaredactie is een brede opleiding waarin je kennis maakt met verschillende kanten van dit beroep. Zowel op school als tijdens je stages ontdek je de plek in de praktijk die bij jou past. Daarnaast kies je zelf nog een aantal keuzedelen die je aanspreken. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen.

Deze skills ga je leren

Content maken

Schrijfvaardigheid

Plannen en organiseren

Video's editen

Social media

Software skills; foto & video

Onderzoeken

Stage lopen als Mediaredacteur

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een communicatie-afdeling van een groot bedrijf, een webredactie, bij een bekende blogger of een PR-bureau. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na het Media, ICT & Design College?

Na drie jaar studeer je af en kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als online contentcreator bij de redactie van een mediabedrijf of op de communicatieafdeling van een grote organisatie.

Je kunt ook doorstuderen binnen het mbo of je gaat naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting van journalistiek, marketing of communicatie. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Meer Informatie over de opleiding

Voor meer informatie over de opleiding Mediaredactie in Amersfoort kan er gemaild worden naar Hilda Hendriks op h.hendriks@rocmn.nl.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: