Mediaredactie (bol, mbo)

  • Niveau 4
  • BOL

Wat doe je als Mediaredactiemedewerker?

Jij maakt en beheert de content van websites, social media, kranten en magazines. Je schrijft interviews en artikelen en je fotografeert of filmt belangrijke evenementen. Ook houd je ondertussen in de gaten hoe je publiek reageert.

Is de opleiding Mediaredactie in Amersfoort iets voor mij?

Je bent communicatief en vooral nieuwsgierig. Je vindt het leuk om teksten, foto's en video's te zoeken én te maken. Een mediaredacteur heeft een overvolle agenda. Deadlines zijn voor jou dan ook geen probleem.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25200 Mediaredacteur

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding Mediaredactie?

Tijdens jouw opleiding leer je teksten schrijven en interviews afnemen. Ook fotografeer je en maak je video's die je vervolgens bewerkt. Je maakt en beheert content van websites en verdiept je in marketing en de mogelijkheden van social media. Zo weet je hoe je informatie vertaalt naar verschillende doelgroepen.

Hoe ziet de opleiding Mediaredactie eruit?

De opleiding mediaredactie is een brede opleiding waarin je kennis maakt met verschillende kanten van je beroep. Zowel op school als tijdens je stages ontdek je de plek in de praktijk die bij jou past. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Stage lopen als Mediaredacteur

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een communicatie-afdeling van een groot bedrijf, een webredactie, bij een bekende blogger of een PR-bureau. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na het Media, ICT & Design College?

Na drie jaar studeer je af en kun je aan de slag als bijvoorbeeld (online) contentcreator bij de redactie van een mediabedrijf of op de communicatieafdeling van een grote organisatie. Of je studeert verder binnen het mbo of je gaat naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting van journalistiek, marketing of communicatie. Ook start de HU in september 2022 met de ad Online Contentcreator in Amersfoort. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Meer Informatie over de opleiding

Hilda Hendriks, h.hendriks@rocmn.nl

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: