Mediamanagement/Producer (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als mediamanager/producer?

Als mediamanager/producer organiseer en coördineer je (media)producties, projecten en bijzondere evenementen. Je weet met een beperkt budget de hoogste kwaliteit te behalen.

Is de opleiding mediamanager/producer iets voor mij?

Je bent communicatief, flexibel, doortastend en creatief. Ook ben je een échte teamplayer. Zorg jij er graag voor dat jouw projectteam op een optimale manier kan werken, dan is deze mbo-opleiding in Amersfoort echt iets voor jou!

Starten na de zomer?

Starten na de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25199 Mediamanagement

Wat leer je bij de mbo-opleiding Mediamanager/Producer

Tijdens deze brede opleiding leer je onder andere hoe je verschillende producties organiseert. Daarom krijg je les in projectmanagement, social media, (audiovisuele) technieken en apparatuur. Omdat we je klaar stomen voor een carrière in de media, krijg je ook les in marketing & communicatie, ondernemen en presentatietechniek.

Hoe ziet de niveau 4 opleiding eruit?

Je krijgt les vakspecifieke vakken en je kunt daarnaast nog aantal keuzedelen kiezen om jouw kennis te verbreden of verdiepen, zoals:

 • Marketing & Communicatie
 • Cross Mediaal
 • Doorstroom hbo
 • AV-productie (verdieping)

Je gaat ook op stage en krijgt verschillende algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap.

Deze skills ga je leren

Organiseren

Samenwerken

Klantgerichtheid

Professioneel communiceren

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op het Media, ICT & Design College en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een mediabedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede jaar maak je kennis met de bedrijfscultuur in de mediawereld tijdens een oriënterende stage. In het derde jaar loop je een verdiepende stage.

Na je opleiding Mediamanager/Producer

Na drie jaar studeer je af als mediamanager/producer en kun je aan de slag bij reclamebureaus, bureaus voor webdesign, uitgeverijen of een omroeporganisatie. Je kunt ook gaan werken als freelancer.

Na deze mbo-opleiding kun je naar het hbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding:

 • Media, Informatie en Communicatie (HVA)
 • Communication and Multimediadesign (HU)
 • Faculteit Kunst, Media en Technologie (HKU)

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: