Medewerker Beheer ICT Amersfoort (bol, mbo)

BOL - Niveau 3

Wat doe je in dit beroep?

Je lost netwerkproblemen op, repareert hardware en installeert software. Mensen komen naar je toe voor uitleg en advies, bijvoorbeeld als een netwerk erg traag is. Jij gaat de uitdaging aan om het op te lossen.

Is dit iets voor mij?

Je bent graag met computers bezig en je hebt geduld. Kun je in eenvoudige woorden uitleggen hoe iets werkt en help je graag als dat nodig is? Dan is de opleiding Medewerker Beheer ICT iets voor jou.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 3

Start

Eind augustus 2019

Crebonummer en naam

25191 Medewerker beheer ICT

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een medewerker beheer ICT te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dat betekent dat je onder andere leert over hard- en software en netwerktechnologie. Ook leer je hoe je computers aansluit op een netwerk en systemen en applicaties gebruiksklaar maakt. Ook leer je onderdelen repareren, vervangen of (de)monteren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van een studentcoach.

Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Software installeren
 • Besturingssystemen
 • Gebruikersondersteuning
 • Service Desk en gebruikersondersteuning
 • Projecten

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Sport
 • Loopbaanleren en Burgerschap

Meer informatie over de opleiding

Dhr. Menno van Dijk, vandijk.m@rocmn.nl

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een ziekenhuis of gemeente. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede leerjaar loop je een halfjaar stage.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als medewerker beheer ICT en kun je aan de slag op een ICT-afdeling van een organisatie of je eigen bedrijf starten. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding ICT-beheerder, Netwerkbeheerder of Applicatieontwikkelaar. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht. Meer weten? Bekijk het filmpje

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2019 - 2020: € 1.168,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De kosten voor boeken liggen tussen € 200,- en € 500,-. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.  

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: