Wat doe je als Expert IT Systems & Security?
Als Expert IT Systems and Security hou je je bezig met cybersecurity en draagt daarbij zorg voor de beveiliging van netwerken, ICT systemen en informatie binnen een organisatie. Je neemt maatregelen die het hackers moeilijk maakt om in te breken op de systemen.
Is deze opleiding iets voor mij?
Ben jij benieuwd hoe computers en systemen communiceren? Ben je nieuwsgierig naar de beveiligingsrisico’s en maatregelen die je kunt nemen om computersystemen en netwerken te beveiligen? Houd je ontwikkelingen rond ICT, cybersecurity en hacken scherp in de gaten? Dan is de opleiding Expert IT Systems & Security écht iets voor jou!
In het kort
Leerweg / Niveau
BOL / Niveau 4Duur
3 jaarStart
Locatie
Lesgeld
€ 1.239-Crebonummer en naam
- 25606 Expert IT Systems and Security

Wat leer je tijdens deze opleiding?
Tijdens deze opleiding leer je over ICT-toepassingen, databases, netwerk- en informatiebeveiliging. Dit doe je zowel voor lokale IT systemen en in de Cloud.
Hoe ziet de niveau 4 opleiding eruit?
Tijdens de opleiding Expert IT Systems & Security komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Informatiebeveiliging
- Databases
-
Scripting
-
Datacommunicatie
-
Cryptografie
-
Wet- en regelgeving, zoals privacy & AVG
-
Virtualisatie
-
Linux
-
Cloud
Je gaat ook op stage en krijgt verschillende algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap.
Deze skills ga je leren
Samenwerken
Plannen en organiseren
Datacommunicatie
Problemen oplossen
Stage lopen
Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.
Na de opleiding Expert IT Systems & Security
Na je opleiding kun je direct aan het werk of je stroomt door naar een ICT-opleiding op het HBO. Bijvoorbeeld HBO-ICT, Informatica of Cyber Security en Security Management. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.
Vooropleiding
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
- Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4
Kennismaken
Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.
Kosten opleiding
Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-.
Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt.
Meer informatie over de opleiding
Voor meer informatie over de opleiding Allround Medewerker IT in Amersfoort kan er gemaild worden naar Marc Willemsen op @email.
Aanmelden
De landelijke mbo-aanmelddatum is 1 april. Bij aanmelding voor die datum heb je toelatingsrecht. Voor het aanmelden heb je DigiD nodig.