Allround medewerker IT Amersfoort (bol, mbo)

 • Niveau 3
 • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Je lost netwerkproblemen met wifi en routers op. Repareert pc’s, vervangt hardware en installeert software. Mensen komen naar je toe voor uitleg en advies, bijvoorbeeld als een netwerk erg traag is. Jij gaat de uitdaging aan om het op te lossen.

Is dit iets voor mij?

Je bent graag met de hardware onderdelen en software programma’s van computers bezig. En je hebt veel geduld. Kun je in eenvoudige woorden uitleggen hoe iets werkt en help je graag als er een probleem of storing is? Dan is de opleiding Allround Medewerker IT iets voor jou.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 3

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25605 Allround medewerker IT

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een Allround Medewerker IT te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dat betekent dat je onder andere leert over hard- en software en netwerktechnologie. Ook leer je hoe je computers aansluit op een netwerk en aanpassingen doet aan hardware.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in specifieke technische vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Je volgt een aantal algemene vakken en je gaat op stage. 
Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Hardware en Netwerken

 • Software en Windows – theorie en praktijk (o.a. Windows 10 en Server 2019)

 • Elektrotechniek en bekabeling

 • Gebruikersondersteuning en servicedesk

 • Procedures, werkinstructies, FAQ (veel gestelde vragen)

 • ICT Projecten (leren plannen, organiseren, formuleren en rapporteren)

 • MS Office-vaardigheden (MS Access, Excel, PowerPoint, Word en Outlook)

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap, werknemersvaardigheden

 

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een ziekenhuis of gemeente. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als Allround Medewerker IT en kun je aan de slag op een ICT-afdeling van een organisatie of je eigen bedrijf starten. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Expert IT-Systems and Security of Software Developer. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De kosten voor boeken liggen tussen € 200,- en € 500,-. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.  

Meer informatie over de opleiding

Dhr. Marc Willemsen, m.willemsen@rocmn.nl

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: