Allround medewerker IT Amersfoort (bol, mbo)

 • Niveau 3
 • BOL
 • Start ook in feb 2023

Wat doe je als Allround medewerker IT?

Als Allround medewerker IT los je netwerkproblemen met wifi en routers op. Je repareert computers of laptops, vervangt hardware en installeert software. Mensen komen naar je toe voor uitleg en advies, bijvoorbeeld als een netwerk erg traag is. Jij gaat de uitdaging aan om het op te lossen.

Is dit iets voor mij?

Ben je graag met computers bezig? Vind je het leuk om met hardware-onderdelen en software ofwel programma’s bezig te zijn? En heb je een flinke dosis geduld? Dan is de opleiding Allround Medewerker IT misschien wel iets voor jou! Je kunt eenvoudig uitleggen hoe iets werkt aan je collega's en helpt graag als er een probleem of storing is.

Open avond 15 december

Open avond 15 december

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 3

Duur

2 jaar

Start

 • Augustus 2023
 • Februari 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25605 Allround medewerker IT

Wat leer je in deze niveau 3 opleiding?

Tijdens de opleiding Allround Medewerker IT leer je hoe je computers en laptops aansluit op een netwerk en aanpassingen doet aan hardware. Ook leren we je alles over software, updaten, allerlei problemen oplossen en netwerktechnologie. Dit alles leer je op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in verschillende specifieke technische vakken, zoals:

 • Hardware en Netwerken

 • Software en Windows – theorie en praktijk (o.a. Windows 10 en Server 2019)

 • Elektrotechniek en bekabeling

 • Gebruikersondersteuning en servicedesk

 • Procedures, werkinstructies, FAQ (veelgestelde vragen)

 • ICT-projecten (leren plannen, organiseren, formuleren en rapporteren)

 • MS Office-vaardigheden (MS Access, Excel, PowerPoint, Word en Outlook)

Je gaat ook op stage en krijgt verschillende algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap.

Deze skills ga je leren

Bekabeling

Engels

Problemen oplossen

Hardware installeren

Stage lopen

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een ziekenhuis of gemeente. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. De stage vindt plaats in het tweede leerjaar en duurt een halfjaar.

Na je opleiding Allround Medewerker IT

Na twee jaar studeer je af als allround medewerker IT en kun je aan de slag op een ICT-afdeling van een organisatie of je eigen bedrijf starten. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt doorstromen naar de opleiding Expert IT-Systems and Security of Software Developer. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

De kosten voor boeken liggen tussen € 200,- en € 500,-. Voor deze opleiding heb je vanaf het eerste jaar een laptop nodig. De kosten voor leerjaar twee en drie zullen minimaal zijn.  

Meer informatie over de opleiding

Voor meer informatie over de opleiding Allround Medewerker IT in Amersfoort kan er gemaild worden naar Marc Willemsen op @email

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: