Studente verovert tweede plaats op NK Microsoft Office

Team ROC MN

Op vrijdag 1 juni vond het NK Microsoft Office plaats op het Media, ICT & Design College in Amersfoort. 32 middelbare scholieren en mbo/hbo-studenten namen deel aan de wedstrijd, met als doel: ons land vertegenwoordigen tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship 2018. De wedstrijd werd gewonnen door gymnasium leerling Jan den Hertog (13). Tweede werd een student van het Business & Administration College: Brandineke van den Berg.

Hard getraind
Studente Brandineke van den Berg is tweede geworden bij de Excel competitie met slechts enkele punten achterstand op de winnaar.

Zij volgt de opleiding Junior Accountmanager sprint in Amersfoort en heeft meegedaan aan het excellentieprogramma (Internationaal Erkende Certificering MOS) van docent Jan Timmerman.

Brandineke heeft hard getraind voor deze wedstrijd “Voordat ik aan het excellentieprogramma ging meedoen wist ik weinig van Excel. Ik heb intensief meegedaan met de 2 1/2 uur durende lessen en een hoop geleerd. Ter voorbereiding op het NK ben ik elke dag een uur eerder opgestaan om te oefenen. Ook dankzij mijn docent ben ik zo ver gekomen!”

Nuttige ict-skills
Alle scholen in het vo en mbo die het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbieden mogen deelnemen aan het NK Office. De wedstrijd is een jaarlijks terugkerend event dat wordt georganiseerd omdat het belangrijk is dat leerlingen de juiste ICT-skills hebben als ze van school afkomen. De kennis die de leerlingen opdoen tijdens dit event is nuttig voor de rest van hun leven.
De winnaar gaat in Orlando, de Verenigde Staten ons land vertegenwoordigen

4 juni 2018
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Media, ICT & Design college

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: