Samen tegen cybercrime!

Cyberchef: studenten helpen Amersfoortse ondernemers tegen Cybercriminaliteit

Onze studenten Expert IT Systems & Security helpen Amersfoortse mkb-ondernemers om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Via het project Cyberchef doen zij een quickscan en ontvangt de ondernemer een advies op maat. Relevant, want elk jaar krijgt 1 op de 5 ondernemers te maken met cybercrime.

ROC Midden Nederland wil het beste grootstedelijke ROC van Nederland zijn en bijdragen aan het succes van de regio Midden Nederland. Daarvoor sturen we de komende jaren op actueel en relevant onderwijs. Door midden in de samenleving te staan, in verbinding met bedrijven en instellingen om ons heen en in verbinding met elkaar. Samen maken we het. Ook de huidige strategie van de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland is daarop gericht. Bovendien onderscheiden we ons in Amersfoort door aandacht voor digitale vaardigheden & nieuwe technologieën en focus op future skills, zoals multidisciplinair samenwerken.

Het project Cyberchef past ons dus als een jas. In dit project helpen onze studenten Expert IT Systems & Security Amersfoortse ondernemers om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Zij nemen mkb-ondernemingen digitaal onder de loep via een quickscan. Dit doen zij onder begeleiding van professionals. Na het uitvoeren van de scan ontvangt de ondernemer een advies op maat. Zo krijgt hij inzicht in de cyberveiligheid van zijn bedrijf. Onze studenten krijgen daarvoor vanaf februari 2021 een intensieve cursus cybersecurity voor ondernemers. Een unieke leerervaring voor onze studenten!

Dit project doen we in samenwerking met de Gemeente Amersfoort, Platform Veilig Ondernemen (Midden-Nederland), de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland en lokale cybersecuritypartners.

Het project is zeer relevant omdat elk jaar 1 op de 5 ondernemers te maken krijgt met cybercrime, zoals hacken, virussen of gijzelsoftware. De gevolgen daarvan zijn groot. Ze kunnen hun klanten kwijtraken of veel geld verliezen. Mooi dat onze studenten helpen om daar iets aan te doen.

Cyberchef in het nieuws!

 

Cyberchef! - Studenten ROCMN helpen ondernemers om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit.

28 januari 2021
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: