Landelijke Skills kwalificatieronde op Campus Amersfoort

SkillsHeroes ICT

Op 4 december heeft bij het MID college op Campus Amersfoort de landelijke Skills Kwalificatierondes Applicatieontwikkelaar en ICT Beheerder plaatsgevonden. 

Ruim 24 ROC's uit het gehele land hebben hieraan deelgenomen. Er waren ruim 100 bezoekers waarvan 43 mbo studenten gestreden hebben om tot de beste op hun eigen vakgebied te horen. Van elk ROC kon één student per opleiding mee doen aan de kwalificatierondes. De beste 8 gaan door naar het NK in maart 2020.

Deelnemer Marc
Marc, 3e jaar student applicatieontwikkelaar, licht toe;  "De voorrondes is onderdeel van de opleiding. Het maken van web- en mobiele applicaties en het bouwen van websites is wat je leert. Uit deze voorrondes ben ik als beste naar voren gekomen en was ik automatisch gekwalificeerd voor de kwartfinale. Echt een leuke ervaring ook al was het best een lastige opdracht. Ik heb er veel van opgestoken!”

Organisatoren Durk de Boer en Edwin de Vries
Twee docenten ICT van het MID college hebben de organisatie van de Landelijke Skills Kwalificatierondes ICT Beheerder en Applicatieontwikkelaar wedstrijden op zich genomen.

"De organisatie van zo’n landelijk evenement is een intensief traject, maar het heeft een mooie dag opgeleverd, waarbij de studenten aan een mooie en eerlijke wedstrijd hebben deelgenomen. Onze dank gaat uit naar iedereen die heeft meegeholpen, dit heeft ertoe bijgedragen dat de wedstrijden soepel konden verlopen.

11 december 2019
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: