Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Media, ICT & Design College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Celsiushuis met studenten
19 februari 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design college
Tech College

Samen smart en sustainable

Vandaag werd het Celsiushuis geplaatst, vlakbij onze Campus Amersfoort. Het Celsiushuis wordt een werkplaats om - over disciplines heen en samen met partners uit de regio - te werken aan uitdagende projecten op het gebied van smart sustainable cities. We zijn er trots op dat we naast de deur zo’n relevante en aantrekkelijke leeromgeving kunnen bieden voor onze studenten Human Technology, Smart Building en IT!

Samen maken we Midden Nederland smart en sustainable.

Afbeelding

Cyberchef: studenten helpen Amersfoortse ondernemers tegen Cybercriminaliteit
28 januari 2021
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design college

Samen tegen cybercrime!

Samen tegen cybercrime! Onze studenten Expert IT Systems & Security helpen Amersfoortse mkb-ondernemers om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Via het project Cyberchef doen zij een quickscan en ontvangt de ondernemer een advies op maat. Een unieke leerervaring voor onze studenten! En relevant, want elk jaar krijgt 1 op de 5 ondernemers te maken met cybercrime. Mooi dat onze studenten helpen hier iets tegen te doen!.

Afbeelding

oorzaken ongevallen Black Friday
29 november 2019
Media, ICT & Design college

Black Friday Kills!

Een twintigtal studenten van de opleiding mediaredactie van het MID College volgt de workshop Bellingcat Methode als keuzedeel. De workshops worden verzorgd door trainers van het Bellingcat- collectief, sinds november 2019 ook gevestigd in Nederland.

Er worden vier cases uitgewerkt, waaronder de naar Nederland overgewaaide hype Black Friday. Studenten presenteerden de tussenstand van hun bevindingen.

Nadja, Latesha en Ramonde vertellen zelf wat ze tot nu toe ontdekten:

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: