Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Challenge duurzaamheid afvalscheiding media
9 september 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Challenge afvalscheiding door Media-studenten

Op 7 en 8 september bogen 150 media-studenten van het Media, ICT & Design College zich over een duurzaamheidschallenge gericht op afvalscheiding. Hoe scheid je je afval goed? En hoe kunnen studenten gemotiveerd worden de nieuwe gescheiden afvalbakken op school te gebruiken? Als antwoord op deze vragen bedachten de studenten in teamsverband een creatieve campagne. De twee winnende teams kregen een uitje cadeau en hun campagnevideo's worden binnenkort gepubliceerd.

Afbeelding

Jury ICT challenge thema entertainment MID
11 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

ICT studenten helpen Amersfoortse ondernemers met challenge

ICT is tegenwoordig overal. Daarom laten wij onze ICT-studenten van het Media, ICT & Design College elke periode kennismaken met een andere bedrijfssector waarin ICT van belang is. Deze periode stond Entertainment centraal en deze werd afgesloten met een toepasselijke challenge. De 80 deelnemende studenten mochten namelijk in teamsverband aan de slag met een onderzoeksvraag uit de praktijk: 

Afbeelding

Eric Holtman spreekt tijdens de presentatie van het nieuwe Amersfoortse coalitieakkoord
7 juli 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design College

Amersfoorts coalitieakkoord gepresenteerd in Campus Connect Center

Op vrijdag 1 juli werd het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Amersfoort gepresenteerd in het Campus Connect Center. De stem van jongeren en positie van het beroepsonderwijs in de gemeente neemt namelijk een belangrijke rol in dit akkoord.

Afbeelding

Winter wint WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd
5 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Student Media, ICT & Design College wint lokale ontwerpwedstrijd

Winter Crofts, student Mediavormgeving aan het Media, ICT & Design College, won op vrijdag 1 juli de regionale WOO! Windows of Opportunity ontwerpwedstrijd. In deze wedstrijd dienden deelnemers met een ontwerp voor een raamsticker de toekomst van het ontwikkelende Hoefkwartier afbeelden en een oproep voor (lokale) initiatieven. De prijs? €500 en drie levensgrote raamstickers bij het stationsplein Amersfoort Schothorst.

Afbeelding

130 studenten B&A in De Flint
13 april 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Media, ICT & Design College

De virtuele Rabobank? ‘De concrete ideeën van mbo-studenten zijn heel welkom!’

Vanochtend kwamen 130 studenten van het Business & Administration College van de Campus Amersfoort bijeen in De Flint in Amersfoort voor de kick-off van de projectweek Jong Ondernemen die het B&A College i.s.m. Co-lumbus voor eerstejaarsstudenten Business Sales & Finance organiseert. De studenten gaan in teams van zes personen deze week via de methodiek van Design Thinking werken aan een uitdagende casus van opdrachtgever Rabobank (Amersfoort Eemland): ‘Hoe ziet de virtuele Rabobank van de toekomst eruit?’

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: