Onze docenten van het Media, ICT & Design college

Op het Media, ICT & Design College werken veel betrokken docenten. Bijna allemaal komen zij uit het bedrijfsleven. Inspirerende mensen waar jij veel van kan leren.

Wouter van der Lucht

''Ik geef les bij de opleiding Mediavormgeving en elk jaar is anders! Zo heb ik een lange tijd tekenen en programmeren gegeven. Dit jaar geef ik gewone vormgeving maar ook technische vormgeving. Maar ook geef ik vakken zoals webtechnieken, hier leg ik de studenten uit hoe je met Wordpress je eigen site maakt.

Wat ik leuk vind aan dit werk is dat het zo afwisselend is. Elk jaar is de dynamiek op school anders. Het leukste is dan toch wel dat het nooit saai is. 

Docent Wouter vd Lucht

Kirstin Poort

"Ik geef les in tv-productie bij de opleiding Producer. De studenten leren bij mij alles over tv-programma’s. Van een idee tot aan het eindresultaat. Ik leer studenten een idee uitwerken, kosten berekenen, technische faciliteiten regelen en communiceren. Daarnaast geef ik ook studio-les: diverse disciplines zoals cameravoering, regie, geluid, decor, presentatie, opnameleiding, spelregie, etc.

Ik begon 25 jaar geleden als productieassistent bij John de Mol. Daarna werkte ik bij (o.a) tv-zenders en bij de Film Academie. Daarna ging ik op het mbo werken.  

Ik vind het heerlijk om voor de klas te staan en vind het een de uitdaging om soms droge lesstof (zoals auteursrecht) op zo’n leuke manier te brengen dat iedereen het snapt en er lol in krijgt. Wat ik leuk vind aan de studenten is te zien dat ze zich ontwikkelen met ieder hun eigen kwaliteiten. Ze te zien groeien. Nog steeds heb ik contact met oud-studenten, sommige zijn al 5 jaar afgestudeerd. En dan te horen en te zien wat ze doen, waar ze werken en vooral dat ze gelukkig zijn… Te gek! Dat je daar als docent een steentje aan hebt mogen bijdragen, maakt mij trots."

Docent Kirstin Poort

Marieke Poortman

Bij de opleiding Mediaredactie geef ik les in de volgende vakken: Branding & Social Media, Loopbaanlessen, Marketing & Communicatie en Projectlessen. Hiervoor heb ik heel veel verschillende dingen gedaan. Toen het Media, ICT & Design College mij belde, werd al gelijk in het eerste gesprek duidelijk dat dit de perfecte school voor mij zou zijn. Ik ga elke dag met een glimlach naar mijn werk.

Het leuke aan docent zijn vind ik het contact met de studenten. Geen enkele dag is hetzelfde en ik heb het gevoel dat ik echt wat kan betekenen voor hen. Soms is dat helpen in een privé-situatie of juist het ontdekken van talenten van studenten.

De studenten die ik lesgeef hebben heel bewust gekozen voor de opleiding. Dit maakt hen heel ambitieus en talentvol. De studenten van de opleiding Mediaredactie zijn communicatief heel erg sterk. Hierdoor kan je als docent ontzettend veel met ze uitproberen en echt samen de opleiding vormgeven.

Marieke Poortman

Christi de Wit

Christi is studentcoach en docent Marketing bij de Media-opleidingen. “Doorzettingsvermogen en omgaan met veranderingen is soms lastig, het (online)medialandschap verandert snel en wij leren onze studenten daarmee om te gaan”, zegt Christi de Wit, docent Marketing, Communicatie & Ondernemen bij het Media, ICT en Design College in Amersfoort. “Als docent hoop ik voor studenten het verschil te kunnen maken voor nu of in de toekomst! Het begeleiden en coachen van de student naar zijn of haar droombaan- en of vervolgstudie zorgt elke dag voor nieuwe uitdagingen.”

christi de wit

Jelmer Soes

Jelmer Soes is docent Nederlands en creatief schrijven bij de media-opleidingen op het Media, ICT en Design College in Amersfoort. “Bij de opleiding Mediaredactie durf je te experimenteren met creativiteit en houd je van taal.” De opleiding is breed en er kan gekozen worden van commercieel tot creatief. “Het leukste als docent is om leerlingen enthousiast te zien over iets wat ze geleerd hebben.”

Jelmer soes

Wim de Jong

Wim is rekendocent bij de ICT-opleidingen van het Media, ICT & Design College. Hij is didactisch sterk en hij blijft zijn lessen op dat vlak steeds verbeteren: nieuwe werkvormen, inzet van spelvormen, digitale tools etc. Hij heeft oog voor de student en is pedagogisch zeer ontwikkeld. De tevredenheid onder de studenten over zijn begeleiding is bovengemiddeld hoog. 'Hij gaat met studenten 150 computers 'refurbishen' voor de ICT-afdeling van ons ROC. Voor Wim doen ze dat vrijwillig.' Hij heeft humor en is in voor een gekkigheid. Verkleed als Sinterklaas gaat hij alle klassen binnen het college af. 

Wim de Jong

Manon Otten

Manon is rekendocent bij het Media, ICT & Design College. Ze is niet alleen een goede docente, maar ook 'de beste loopbaanbegeleider'. Een docent die altijd graag helpt, grappig, vriendelijk en meelevend is en geeft om haar studenten, ook privé. 'Ze is super betrokken.' Met haar scherpe antwoorden is mevrouw Otten 'gewoon een baas'. Zoals een student zegt: 'Ze snapt de studenten en de studenten snappen haar. Zo simpel is het.'

Manon Otten

Jeroen van Hezik

Bij de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar geef ik les in de vakken AO Essentials (basiskennis voor Applicatieontwikkelaars), Web Programming, Advanced Programming en Apps programmeren. Het overdragen van kennis en vaardigheden over het ontwikkelen van programmatuur is erg leuk om te doen. Ook het voorlichten van VO-leerlingen en hun ouders over onze opleidingen geeft mij een zeer goed en trots gevoel. Dit samen genomen, maakt het een zeer aantrekkelijke baan die ik al 13 jaar met plezier vervul.

Ik ben een vrolijk en leergierig persoon die naast de computertechniek behoorlijk veel tijd en energie vrijmaakt voor andere mensen. Ik stel me flexibel op en hoop dat ook van mijn collega’s te zien. Daarnaast ben ik zeer geduldig, ik probeer mijn enthousiasme over het ontwikkelen over te brengen aan mijn studenten. Daarnaast ben ik ook acteur, eens per jaar doe ik mee aan een serie voorstellingen van een amateur-theatergezelschap.

Jeroen van Hezik, docent Amersfoort Media, ICT & Design College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: