Kijk mee met de Mediaproducers

Als producer/mediamanager moet je creatief, communicatief, flexibel en doortastend zijn. We leren je daarnaast om een echte teamplayer te zijn. Een producer is namelijk de tussenpersoon tussen klanten en de productie. Je werkt ideeën uit, berekent kosten en regelt technische faciliteiten. Ook weet je alles van cameravoering, regie, geluid, decor en presentatie en kun je zelf beelden draaien. 

Voel jij je aangesproken? Check dan alle informatie over de opleiding. Eerst nog wat rondkijken? Lees en bekijk hieronder de verhalen van onze studenten en docenten. 

Maak kennis met Diede!

Diede volgt de opleiding Mediamanagement/Producer in Amersfoort. "De opleiding is heel breed. Het hoofdvak is productie. Maar daarnaast leer je zo veel meer. Van redactie, evenementenorganisatie en marketing/communicatie tot het maken van begrotingen en call sheets. Media is erg breed, maar tijdens de opleiding kom je er achter wat het beste bij je past. De school is heel apart maar leuk, iedereen mag er zijn! En dat is juist zo leuk, omdat iedereen media-minded is. Ben je creatief en sociaal? Durf je vragen te stellen en ben je leergierig? Dan past deze opleiding echt bij jou!"

Diede Visser, student producer Amersfoort

Docent Kirstin Poort

"Ik geef les in tv-productie bij de opleiding Producer op het Media, ICT & Design College in Amersfoort. Ik vind het een de uitdaging om soms droge lesstof (zoals auteursrecht) op zo’n leuke manier te brengen dat iedereen het snapt en er lol in krijgt. Het is mooi om te zien dat iedere student zijn eigen kwaliteiten ontwikkelt. Ze groeien zo tijdens de opleiding. Nog steeds heb ik contact met oud-studenten, sommige zijn al 5 jaar afgestudeerd. En dan te horen en te zien wat ze doen, waar ze werken en vooral dat ze gelukkig zijn… Te gek! Dat je daar als docent een steentje aan hebt mogen bijdragen, maakt mij trots."

Kirstin

Een dag uit het leven van..

Wat doe je nu zoal op een schooldag? Bekijk de vlogs van onze studenten mediamanagement! 

Maak je eigen clip

Tijdens hun opleiding maakten studenten van de opleiding producer een clip bij een bestaand liedje. Student Demi vertelt hoe ze te werk gingen: “Wij hebben gekozen voor het nummer OTW Van Khalid. OTW staat voor On The Way, dus onderweg zijn. Wij hebben gekozen om dat in de verhaallijn aan te houden. Het thema komt in de hele clip terug.”

Sfeerbeelden

Onze studenten zitten nooit stil. Met interessante lessen, gave werkbezoeken en hun stages geven zij kleur aan hun opleiding. Hieronder zie je een verzameling met beelden van onze studenten. Je ziet ze tijdens backstagebezoeken aan festivals en broadcast producties.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: