De wereld van Software Development

Samen met jouw collega's bouw en ontwerp je als Software Developer programma's en apps voor opdrachtgevers. Tijdens de opleiding leren we je werken met HTML/CSS, C# Javascript, PHP, MySQL en Python. Je bent creatief en kunt oplossingen bedenken en die omzetten in code. Het is daarbij handig als je snel kunt switchen tussen verschillende programmeertalen.  

Lees hieronder meer over de opleiding en onze docenten en studenten! Wil je je direct aanmelden? Kijk dan bij de opleidingsinformatie

Maak kennis met Nick

Nick is oud-student van de opleiding Software Development. Tijdens zijn opleiding liep hij vijf maanden stage in Denemarken bij een IT-bedrijf dat track & trace systemen maakt. De manier waarop Nick aan zijn stage is gekomen, is eigenlijk nog het bijzonderst: "Ik vond een beveiligingslek in een van hun applicaties, dat lek heb ik bij het bedrijf aangegeven. Als dank boden ze mij een stage aan." Nick is blij dat hij er voor koos om naar het buitenland te gaan, en raadt iedere ICT-student aan om hetzelfde te doen: "Grenzen bestaan niet, bekijk ICT ook ergens anders! Als je iets weet dat andere niet weten, toon het!"

Amersfoortse student Nick Vlug werkend op zijn stage

Docenten vertellen

Mark Kors
"Niet alleen het lesgeven maar ook het coachen van de studenten maakt mijn werk zo leuk. Zij zijn de ICT'ers van de toekomst en het geeft me energie als studenten na hard werken hun diploma halen waarmee ze direct aan het werk kunnen."

Edwin de Vries
"Ik zou graag willen dat er meer meiden de opleiding kiezen. De ICT heeft op dit moment het imago een mannenwereld te zijn, terwijl ik uit ervaring weet dat vrouwelijke programmeurs een zeer positieve invloed hebben op een development team."

Jeroen van Hezik
"Het overdragen van kennis over het ontwikkelen van programmatuur is erg leuk om te doen. Het geeft mij een enorme kick als bij een student na veel inspanning het kwartje valt"

Werken aan echte opdrachten

Om jou als echte professional op te leiden werken we veel samen met bedrijven. Voor projecten en opdrachten maar ook voor goede stages. Soms werk je alleen aan een opdracht, soms met een groepje klasgenoten of met studenten van andere opleidingen. Heel leerzaam en goed voor je netwerk en cv.

Bekijk waar een Softwaredeveloper goed in is.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: