De wereld van Mediaredactie

Bij de opleiding Mediaredactie leer je o.a. teksten schrijven en interviews afnemen. Ook leer je alles over fotografie, video, vloggen, bloggen, websites, productie en social media. We leiden je op als mediaredactiemedewerker. Je kunt gaan werken op bijvoorbeeld een communicatieafdeling of bij een redactie. Veel ambitie? Je kunt ook je eigen onderneming starten. Ook het hbo is een mooie vervolgstap, denk bijvoorbeeld aan de opleiding Journalistiek. 

Bekijk alle informatie over deze opleiding in Amersfoort en meld je aan. Hongerig naar nog meer info? Check onze instagram-pagina

Maak kennis met onze studenten mediaredactie!

Tessa heeft eerst een andere opleiding gevolgd voordat ze aan de opleiding Mediaredactie begon. "Hiervoor heb ik 1 jaar schoonheidsspecialiste gedaan. Daar zat ik niet op mijn plek. Nu ben ik erg blij met de keuze die ik gemaakt heb. De docenten hebben veel vakkennis en mijn medestudenten zijn heel leuk!" Timo vindt het goed dat de opleiding breed is. "Je leert veel in het vakgebied. Ik vind het zelf leuk om met teksten en media bezig te zijn. Ook als je niet doorstudeert ben je met deze opleiding meteen breed inzetbaar in de mediawereld."

"Samen geven we de opleiding vorm"

Marieke Vu is docent bij de opleiding. Ze geeft onder andere lessen Branding & Social Media en Marketing & Communicatie. "De studenten die ik lesgeef hebben heel bewust gekozen voor de opleiding. Dit maakt hen heel ambitieus en talentvol. Daarnaast zijn studenten van de opleiding Mediaredactie communicatief heel sterk. Hierdoor kun je als docent ontzettend veel met ze uitproberen en echt samen de opleiding vormgeven."

Marieke Vu

Portfolio

Tijdens de opleiding Mediaredactie krijg je veel verschillende opdrachten. Zowel op school als tijdens je stage. Zo kun je veel oefenen om in opdracht iets creatiefs te maken. Tijdens het vak Grafische Vormgeving moet je bijvoorbeeld een tour-poster ontwerpen voor een artiest. Hierbij werk je met Photoshop en Indesign. Het afgelopen jaar hebben studenten ook gewerkt aan projecten voor Amersfoortse musea, het Bevrijdingsfestival Utrecht en bol.com. Zo bouw je een portfolio op en ben je goed voorbereidt om direct aan het werk te kunnen na de opleiding!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: