De wereld van de ICT- & Media-beheerder

Los jij graag ICT-problemen op? Wil jij het hackers moeilijk maken om in te breken in een systeem? Wil je leren hoe je zelf software maakt? In een van onze ICT-opleidingen leer je alles over cybersecurity, the internet of things en Virtual Reality en ontwikkel je jezelf tot een ICT-topper. Als ICT-beheerder/Netwerk- en Mediabeheerder bewaak je de netwerken binnen een organisatie en als Medewerker Beheer ICT help je gebruikers met hun pc-of softwareproblemen. Als Security Specialist beveilig je netwerken, systemen en informatie. Tijdens onze opleidingen werk je met verschillende bedrijven aan concrete projecten. Je leert dus in de praktijk. Check onze facebookpagina of instagram account

Ontmoet student Dany

Dany is tweedejaars student ICT-beheerder. Dany heeft het erg naar zijn zin op school. Voornamelijk door zijn docenten: “De docenten helpen ons echt op weg.  Je kan alles aan ze vragen.” Naast zijn opleiding doet Dany mee met twee excellentieprogramma's. Een daarvan is The Internet of Things. Hierbij maakt hij met zijn projectgenoten een sensor die aangeeft of ramen in lokalen open of dicht staan. Hiervoor ontwikkelen ze allerlei ICT-systemen. “Er is ruimte om je eigen opleiding vorm te geven en als je je best doet dan word je daarin verder gestimuleerd.”

dany, student ict amersfoort

Extra verdieping met Skills

Naast de reguliere vakken en keuzedelen die je bij de opleiding volgt, kun je bij ons ook meedoen aan de mbo-wedstrijd Skills Heroes. Jörn deed mee in 2018 en won de zilveren medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap!

“Je kan het je bijna niet voorstellen. Het begint allemaal met een wedstrijd op school, waar ik de eerste plek won, en dan ineens sta je in de RAI je school te vertegenwoordigen. Echt een hele bijzondere ervaring. Voorafgaand aan de wedstrijden heb ik wel met spanning rondgelopen en de opdrachten bleken ook absoluut niet makkelijk. Maar ik heb het blijkbaar goed gedaan. De zilveren medaille is echt een resultaat om trots op te zijn.” 

Jörn, student ict amersfoort roc midden nederland

Eigen leerbedrijf

Naast de stages die je loopt tijdens de opleiding, kun je als student ook werken in ons eigen leerbedrijf, ROC-IT. Hier komen docenten en mensen uit de buurt langs met al hun ICT vragen. Benieuwd met wat voor problemen mensen naar de ict servicedesk komen?

Student aan het werk bij ROC-IT

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: